Vacature: Internationale inkoop/verkoop binnendienst

Ben jij commercieel ingesteld, heb je interesse in speciale metalen en ben je in staat om technische informatie te begrijpen en communiceren? Metel zoekt jou! Een fulltime in-/verkoper binnendienst die duurzame relaties met onze klanten en leveranciers onderhoudt en relaties met potentiële klanten opbouwt. Een uitdagende baan bij een groothandel in high-performance metalen.

Over Metel

Je hebt bedrijven actief in metaal en je hebt Metel. Wij zijn in de markt een unieke speler, noem ons een absolute specialist in speciale metalen. Van Titanium, Zirkonium en de Nikkellegeringen tot aan Molybdeen, Wolfraam en Tantaal en nog een reeks andere speciale metalen. Onze high-performance metalen worden gebruikt in de meest veeleisende markten. Ze vinden hun weg naar industrieën zoals de semiconductor, medisch, petrochemie en lucht- en ruimtevaart. Bedenk een toepassing die ertoe doet, en de kans is zeer groot dat er een stukje speciaal metaal van Metel inzit.

Functieomschrijving

Jij bent de missing link,  de high performer, de gouden greep die ons als snelgroeiende bedrijf nog verder helpt groeien. Je komt te werken in een prachtig en net opgeleverd gloednieuw pand. Je werkt rechtstreeks samen met ons kleine en daadkrachtige team, dat bestaat uit de directeur/eigenaar, een medewerker binnendienst (inkoop en logistiek) en een accountmanager. Bij ons vind je geen hiërarchische onzin, elke dag bouwen wij samen aan mooie successen. Jij krijgt de verantwoordelijkheid én alle ruimte om je te ontwikkelen. Natuurlijk verwachten we niet dat je alles al weet, wij gaan jou alle ins-en-outs, stap voor stap bijbrengen. Binnen no-time kan jij jezelf ook een specialist in high-performance metalen noemen; dat moment gaan we vieren!

Hoe ziet een dag bij Metel eruit?

We starten de dag samen op, en we houden van goede koffie. Er zijn aanvragen van bestaande klanten, maar via de website komen ook aanvragen van bestaande en nieuwe klanten binnen. We bespreken deze aanvragen zodat jij de offertes kan opmaken. Nadat je de offerte hebt opgesteld lopen we die, vooral in het begin, samen helemaal door. Wanneer deze helemaal klopt, kan deze worden verstuurd en opgevolgd. We geloven in de persoonlijke benadering, dus even contact opnemen met de (potentiële) klant wordt gestimuleerd. Wanneer de opdracht akkoord is, moet alles besteld, gefactureerd en ingepland worden. Jij ziet toe op de juiste levertijd en informeert onze klanten over de voortgang.  Tijdens de gezamenlijke lunch kunnen we even ontspannen en zijn we weer scherp om het werk op te pakken. Jij hebt een goed idee hoe we onze processen nog beter kunnen inrichten, en dat horen wij graag; er is namelijk altijd ruimte voor een hogere performance. De telefoon gaat, een klant mailt met een vraag over de juiste toepassing van een van onze metalen. Samen met het team formuleren we het antwoord. De accountmanager belt om te vertellen dat er een mooie nieuwe opdracht aankomt, samen met hem bespreek je de voorwaarden en voer je de order in. Het is vrijdagmiddag, er wordt een mooie fles uit de wijnkoelkast gehaald. Er is wat te vieren, jouw eerste week zit erop!

Jouw Profiel

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau op commercieel en/of technisch vlak.
 • Je hebt aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie binnen een technische handelsonderneming of industriële sector.
 • Je hebt interesse in speciale metalen en bent in staat om technische informatie te begrijpen en te communiceren.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk. Als de Duitse taal goed beheerst wordt is dit een leuke bijkomstigheid.
 • Je bent commercieel ingesteld, resultaatgericht en hebt een sterk analytisch vermogen.
 • Je bent een teamspeler, maar kunt ook zelfstandig werken en initiatief nemen.
 • Ervaring in internationale handel en bekendheid met de genoemde industrieën zijn een pre.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Aanvragen en uitwerken van offertes en het beheren van bestaande klantrelaties en het uitbouwen van het klantenbestand.
 • Actief benaderen van potentiële klanten en het genereren van nieuwe verkoopkansen.
 • Verstrekken van technisch advies en informatie over onze speciale metalen aan klanten.
 • Opstellen en opvolgen van offertes, contracten en verkooporders.
 • Coördineren van interne processen met betrekking tot orderafhandeling, levering en facturering.
 • Samenwerken met het technische team om klantvragen en -behoeften te begrijpen en oplossingen aan te bieden.
 • Bijdragen aan de ontwikkeling en uitvoering van verkoopstrategieën en -plannen.

Aanbod

Wij bieden een uitdagende functie binnen een internationaal georiënteerd bedrijf dat zich richt op de verkoop van speciale metalen aan veeleisende industrieën. Je krijgt de kans om jezelf verder te ontwikkelen en bij te dragen aan de groei van ons bedrijf. We bieden een goed salaris, aangevuld met pensioen en 25 vakantiedagen. Je werkt heerlijk vanuit ons gloednieuwe én state-of-the-art pand.

Ben jij de gemotiveerde en resultaatgerichte professional die wij zoeken? Aarzel dan niet en stuur je cv en motivatiebrief naar info@metel.nl We kijken ernaar uit om van je te horen!

Let op: alleen sollicitaties die voldoen aan de gestelde vereisten worden in behandeling genomen.