auto icon auto text
fabriek icon fabriek text
medisch icon medisch text
vliegtuig icon vliegtuig text
boot icon boot text
chip icon chip text
  • Slide4
  • Slide1
  • Slide20
  • Slide2
  • Slide3

Additive manufacturing

Waarom additive manufacturing?

In vergelijking met de traditionele bewerkingsmethodiek, gaat additive manufacturing met name over het toevoegen van materiaal in plaats van het onnodig verwijderen van materiaal. Onderdelen worden gebouwd door het smelten van dunne lagen van metaalpoeder. Elke laag wordt gesmolten om de exacte geometrie te behalen, welke gedefinieerd is door een CAD-model. Dit maakt het mogelijk om onderdelen met een zeer complex design te produceren zonder tooling en/of gereedschap te verbruiken. Hiernaast wordt er geen afvalmateriaal geproduceerd.

 

Er is geen limiet wat betreft designvrijheid. Immers, door de geometrische vrijheid van additive manufacturing kan de ingenieur zijn design maken in volledige ontwerpvrijheid. Stelt u zich voor wat dit zou kunnen betekenen als het gaat om het ontwikkelen van extreem lichtgewicht ontwerpen, het verminderen van onderdelen in een eindproduct of het verbeteren van bot-ingroei voor een orthopedisch implantaat.

 

Maar er is meer. Additive manufacturing biedt belangrijke voordelen in de complete supply-chain. Het kan het proces versnellen en de doorlooptijd verkorten die het kost om van een CAD-ontwerp naar een fysieke product te komen. Vanwege het zeer efficiënte materiaal verbruik is additive manufacturing in vergelijking met conventioneel produceren zeer energie-efficiënt en milieuvriendelijk.