Nieuw bedrijfspand ondersteunt verdere groei Metel

Metel is de afgelopen jaren flink gegroeid en de ambities blijven hoog. Tijd dus voor een nieuw bedrijfspand waar meer ruimte is voor de opslag van speciale metalen én nieuwe collega’s. Directeur Dennis Wijnants vertelt over de bouw van het nieuwe bedrijfspand waarin Metel sinds mei 2023 is ingetrokken en deelt en deelt welke ambities Metel in 2024 nastreeft.

Directeur Dennis Wijnants spreekt trots over het nieuwe bedrijfspand van Metel, “alles is nieuw en fris, we hebben meer ruimte en het pand is klimaatneutraal.” De bouw en verhuizing hebben even op zich laten wachten, maar sinds mei van dit jaar werkt het team vanuit het nieuwe pand in Drunen.

“We hebben eerst gekeken naar grond in Waalwijk, waar we eerst gevestigd waren. Maar daar stonden alleen hele grote percelen te koop waar je bij wijze van spreken een nieuw distributiecentrum voor Bol.com op kan bouwen. In maart 2021 hebben we werk gemaakt van het perceel in Drunen, dat duurde even en daarna moet er natuurlijk ook nog gebouwd worden. We zijn nog bezig met een aantal puntjes op de I zoals een elektrische toegangspoort en drilsensoren, maar het is hier al heel fijn werken.”

Duurzaam en comfortabel

Het nieuwe pand is mede dankzij 80 zonnepanelen en 4 warmtepompen klimaatneutraal. Ook is het veel beter geïsoleerd dan het vorige bedrijfspand en is het voorzien van een warmte terugwin systeem: warmte gegenereerd door de vloerverwarming stijgt op en wordt door het systeem terug naar beneden gestuurd, waardoor de warme lucht circuleert.

Een ander voordeel aan het nieuwe pand is de ruimte, ingericht op de groei van het team én de dienstverlening van Metel. Naast het kantoor van Dennis telt de kantoortuin vier werkplekken, is er een vergaderruimte met zes plekken én een comfortabele keuken zodat ook soep en gebakken eitjes tot de lunchmogelijkheden behoren. “Binnenkort verwelkomen we een nieuwe collega op de binnendienst en volgend jaar hopen we ons team met nog een persoon uit te breiden, daar hebben we nu voldoende ruimte voor.”

Het kantoor is een fijne werkplek geworden, mede door de aanvullende maatregelen die genomen zijn om de akoestiek te verbeteren. “We hebben betonnen muren, glazen tussenwanden en een gietvloer. In het bouwplan was al een spuitplafond meegenomen om het geluid tussen al die harde materialen te dempen. Maar dat bleek niet voldoende. Nu zijn alle ruimtes uitgerust met akoestische panelen, stoffen meubels, hoogpolige tapijten, planten en houten kunstwerken gericht op het verbeteren van de akoestiek zodat we hier prettig werken.”

Groei en ambitie Metel in levering speciale metalen

De groei en ambitie van Metel waren een belangrijke reden om te verhuizen. “Metel begon als dochteronderneming van het bedrijf waar we een pand mee deelden in Waalwijk. Maar die constructie is al enkele jaren geleden ten einde gekomen. Ondertussen bleven beide organisaties groeien en begonnen we elkaar voornamelijk in het magazijn in de weg te zitten. Daardoor lag een deel van onze voorraad bij onze transporteur, maar dat is niet ideaal. Met het nieuwe pand hebben we bewust ingezet op een groot magazijn, passend bij onze ambities voor de komende jaren.”

Het nieuwe magazijn is 10 meter hoog en heeft roldeuren van 7 meter breed zodat ook de grootste producten die Metel levert, titaniumbuizen van 6,2 meter lang, eenvoudig het magazijn in en uit kunnen. De vloer is speciaal gemaakt op het dragen van heel veel tonnage zodat het pand geschikt is voor de speciale metalen die Metel hier opslaat. Het resultaat: een magazijn klaar voor de toekomst.

Ambitie: groei in levering speciale metalen en nieuwe ISO certificering

Hoe ziet de toekomst eruit voor Metel? “We zijn de afgelopen jaren heel hard gegroeid en die groei willen we doorzetten. Daarin ligt onze focus het komende jaar op Titanium en onze ISO AS9120 certificering.”

Metel heeft recent de samenwerking met haar Titaniumfabriek uitgebreid. “We hebben de exclusieve consignatierechten voor Europa van deze fabriek. Hierdoor houden we meer Titanium producten op voorraad en bedienen we vanuit Nederland vele malen sneller de Europese markt. De vertragende factor van het transport vanuit onze fabriek valt hierdoor weg, waardoor onze levertijd van soms enkele weken verbetert naar één of twee dagen.”

Daarnaast staat 2024 in het teken van de ISO AS9120 certificering, zodat Metel ook direct aan de luchtvaart mag gaan leveren. “Nu mogen we alleen indirect leveren, omdat de fabrieken waar we mee samenwerken wel gecertificeerd zijn, maar wij nog niet. Maar we willen natuurlijk onze dienstverlening verbeteren en direct leveren met de juiste certificering is daar een onderdeel van.”

Uitbreiding team

De ambities en verwachtingen zijn groot. Een goed team is dus essentieel. Daarom start binnenkort Marc bij Metel als nieuwe binnendienst medewerker. Hij gaat zich focussen op taken zoals de aanvragen bij fabrieken en correcte registratie in het CRM systeem, zodat Manager Nick Kesteloo zich kan focussen op contact met de klanten en Dennis op het ondernemen en de complexe aanvragen.

Dennis kruipt ook in de rol van opleider om nieuwe collega’s beetje bij beetje te leren over de speciale metalen die Metel levert. “Nieuwe werknemers leiden we zelf op, omdat de metalen die wij leveren zo specialistisch zijn, dat de standaard metaal cursussen of opleidingen niet voldoende matchen. We beginnen met algemene kennis van Titanium en laten daarbij ook verschillende verwerkingen zien, langzaam breiden we dat uit met andere metalen.” Op de vraag waar Dennis zelf deze kennis heeft opgedaan zegt hij, “Ik heb de basis geleerd van een metallurg toen ik nog in loondienst werkte. En daarnaast heb ik boeken gelezen van de opleiding Metaalkunde, zoek ik veel informatie op en maak ik de kennis eigen via de fabrieken waar wij mee werken.”

Volgend jaar hoopt Dennis het team met nog één collega uit te breiden, maar eerst ligt de focus bij het opleiden van Marc. Ben je benieuwd naar de vacatures bij Metel? Houd dan de website of LinkedIn pagina in de gaten. Neem voor vragen contact op via info@metel.nl of +31 (0) 416 724 800