Over ons

De medewerkers van Metel hebben veel ervaring in de metalenbranche. Eerst vooral in de standaard metalen door te werken in een metalengroothandel gericht op de volumemarkt, om vervolgens vanaf 2013 met Metel te gaan specialiseren in de high-performance metalen en specials. Hiermee zijn we uitgegroeid tot een sparringpartner en onderscheidende leverancier van speciale metalen met hoge specificaties en bijzondere toepassingen.

Sparringpartner van begin tot eind

Veel organisaties vragen vaak naar de bekende weg en kiezen daarom maar voor de standaard metalen. Logisch, want de metalenbranche is specifiek en vereist veel kennis. Daar komt Metel om de hoek kijken. Wij ondersteunen en adviseren u van begin tot eind. Zo staan we u met raad en daad bij aan het begin van het proces, bij de engineering en de metaalkeuze. Op die manier vinden we met onze specialistische kennis altijd het meest geschikte metaal voor uw vraag en toepassing, wat vaak beter past dan het standaard metaal wat voorhanden ligt. Wij zijn daarmee de ideale sparringpartner voor bedrijven en gaan veel verder dan het principe ‘u vraagt, wij draaien’.

Metalen voor specifieke branches

Wij helpen klanten in verschillende branches en industrieën: van medisch tot luchtvaart. Zo vinden wij voor elke branche altijd een passend metaal. Denk aan een legering geschikt voor MRI-scanapparatuur tot metalen voor een 3D-print in de ruimte- en luchtvaart.

    Meer lezen? Download ons whitepaper over speciale metalen

    We nemen je mee in onze dienstverlening: van uitgebreide kennis van metalen, eigenschappen en bewerkingen tot documentatie en betrouwbare levering van speciale metalen.
    Ook kijken we uitgebreid naar de eigenschappen en toepassingen van drie metalen: Nikkel, Titanium en Wolfraam / Tungsten.