Specialist in high-performance metalen voegt waarde toe

Wat doet een specialist in high-performance metalen? In gesprek met Metel’s directeur Dennis Wijnants bespreken we de belangrijkste factoren voor de levering van high-performance metalen aan veeleisende markten. Metel’s ervaring in high-tech markten zoals de semiconductor, medical en petrochemie maakt dat hun hele dienstverlening hierop is toegerust. In dit artikel wordt uiteengezet hoe Metel voor haar klanten het verschil maakt.

“Een constante kwaliteit en goede verkrijgbaarheid zijn essentieel als leverancier van high-performance metalen. Voor veel klanten is dat net zo belangrijk als de materiaalkennis waarmee wij ze ondersteunen,” vertelt Dennis Wijnants. “In de praktijk is het de combinatie van die factoren die ervoor zorgen dat veel klanten al jaren zaken met ons doen.”

dennis wijnants metel

High performance metalen

Wijnants richtte in 2013 Metel op na veel ervaring te hebben opgedaan in de metaalbranche, met name de bulkmetalen. Hij zag de toenemende vraag naar speciale metalen en realiseerde zich dat een kennisrijke leverancier veel toegevoegde waarde levert.

“Het klinkt simpel; laten we in plaats van RVS304 kiezen voor een Inconel-legering die duurzamer is. Maar welke legering past dan het best bij het product en waarom? Een engineer beschikt niet altijd over die kennis,” stelt Wijnants. “Wij weten veel over de eigenschappen van de verschillende legeringen en soorten, kennen de bijbehorende certificeringen of normen en helpen daarmee een engineer om het juiste metaal voor zijn toepassing te kiezen. Daar zijn vooral veel kleinere organisaties enorm mee geholpen.

Voor grotere organisaties ligt dat anders, OEM in bijvoorbeeld semiconductor of de medische sector hoef ik niks uit te leggen. Zij waarderen juist onze constante kwaliteit, documentatie en verkrijgbaarheid. Onze website is voor deze klanten een belangrijke hulpbron, ze downloaden datasheets en bepalen op basis daarvan het juiste materiaal voor hun prototype. Onze kennis speelt pas een rol als zij er net niet helemaal uitkomen.”

  Meer lezen? Download ons whitepaper over speciale metalen

  We nemen je mee in onze dienstverlening: van uitgebreide kennis van metalen, eigenschappen en bewerkingen tot documentatie en betrouwbare levering van speciale metalen.
  Ook kijken we uitgebreid naar de eigenschappen en toepassingen van drie metalen: Nikkel, Titanium en Wolfraam / Tungsten.
  Markten

  Metel levert aan bedrijven actief in een grote verscheidenheid aan markten. Een complete lijst is daardoor niet praktisch maar een aantal belangrijke markten zijn:

  • High-tech (machinebouw)
  • Semiconductor
  • Medical
  • Petrochemie
  • Offshore

  Onderdelen uit Titanium, Wolfraam en Inconel

  “Veel klanten hebben de kennis, technische capaciteit of tijd niet die nodig is om onderdelen uit deze moeilijk bewerkbare metalen te maken. En het is ook een stevige investering, de bewerking van Wolfraam of Inconel vraagt om bijzonder gereedschap en specialistische kennis. Als het onderdeel vervolgens ook nog eens relatief klein (in aantallen) is, besteden klanten dit vaak liever uit.

  Onze fabrieken werken uitsluitend met een bepaalde metaalgroep en hebben een verscheidenheid aan bewerkingstechnieken in huis. Het komt daarom regelmatig voor dat Metel het Titanium in plaat of stafvorm én een gereed Wolfraam product (volgens de door de klant aangeleverde tekening) levert. Hiermee ontzorgen we veel klanten.”

  Dienstverlening

  Benieuwd naar de voordelen van een samenwerking met Metel? Ons team vertelt je graag alles over ons programma of aanpak en deelt met veel plezier voorbeelden van succesvolle samenwerkingen met afnemers in jouw specifieke markt. Maak een afspraak via 0416 – 724 800 of mail n.kesteloo@metel.nl